9° Zagreb VINOcom 2014.

9° Zagreb VINOcom 2014.

Zagreb međunarodni festival vina i kulinarstva

održat će se:

28.11.2014.  i  29.11.2014

u hotelu Esplanade Zagreb.

Festival će biti otvoren 28.11.2014 u 12 sati.

Oba dana, petak i subota, festival je otvoren od 12 do 20 sati.

Poštovani,

Poslije uspjeha 2013. godine što je u brojkama: izlagača preko 300, posjetilaca: 8.000, akreditiranih novinara 253 od toga iz inozemstva preko 50, festival su doveli do vodeće manifestaciju u Hrvatskoj, pa i šire u domeni vina i gastronomije.

Izborom elitnoga hotela Esplanade dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderno i svjetski prepoznatljivo događanje.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Festival također ima humanitarnu značajku.

Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih novinara i trgovaca koji će  od 24. studenoga  do svečanoga otvaranja upoznavati Hrvatsku i njenu enogastro ponudu.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupio je više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Najavom putem medija: pisanih, radio, TV, interneta, oglasa, plakata, posebnim programima promocije vina i kulinarskim radionicama  očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i hrane.

Hvala svim izlagačima, posjetiteljima, sponzorima, pokroviteljima i prijateljima festivala koji su doprinijeli da festival bude tako uspješan.

Svaku Vašu dobronamjernu kritiku ili konstruktivan prijedlog kako poboljšati sljedeći Festival, prihvatit ćemo i potruditi se da ispravimo sve eventualne nedostatke koji su se pojavili u organizaciji. Vjerujem da svi imamo isti cilj – a to je podizanje kulture stola.

 

Info : www.vino.com.hr

Odgovori