Festival vina u esplanadi

10° Zagreb VINOcom 2015.

Zagreb međunarodni festival vina i kulinarstva

održat će se: 27.11.2015 i 28.11.2015 u hotelu Esplanade Zagreb.
Festival će biti otvoren 27.11.2015. u 12 sati.Oba dana, petak i subota, festival je otvoren od 12 do 20 sati.

Ovogodišnji jubilarni 10° Zagreb VINOcom 2015. se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Svih ovih deset godina festival se razvio u respektabilnu i vodeću manifestaciju u domeni vina i hrane, a same brojke za 2014 godinu pokazuju: izlagača preko 300, posjetilaca oko 8.000, akreditiranih novinara 265 od toga preko 50 iz inozemstva.

Izborom elitnoga hotela Esplanade dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderno i svjetski prepoznatljivo događanje.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Festival također ima humanitarnu značajku.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2 i okupiti će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Najavom putem medija: pisanih, radio, TV, Interneta, oglasa, plakata, posebnim programima promocije vina i kulinarskim radionicama  očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i hrane.

Hvala svim izlagačima, posjetiteljima, sponzorima, pokroviteljima, novinarima, medijima i prijateljima festivala koji su doprinijeli uspjehu festivala.

Svaku Vašu dobronamjernu kritiku ili konstruktivan prijedlog kako poboljšati sljedeći Festival, prihvatit ćemo i potruditi se da ispravimo sve eventualne nedostatke koji su se pojavili u organizaciji. Vjerujem da svi imamo isti cilj, a to je podizanje kulture stola.

S poštovanjem, Direktor festivala, Ivan Dropuljić, prof.

Odgovori