Pečenjara „Kod Šime“, roštilj i hrana za svačije nepce

Već godinama povremeno odemo u vrlo nam dragu pečenjaru kod Kvatrića „Kod Šime“ i tamo uživamo u roštilju i ostalim jelima koja se nalaze na ponudi. Dobri gableci i fina jela po narudžbi uz ljubazno i pristojno osoblje koje taj posao rade s ljubavlju jednostavno nam ne daju da povremeno ne navratimo. Tako je bilo i danas.Eto i danas u pustom Zagrebu nakon posla nije zgorega otići nekamo na papicu ako nam se ne da doma kuhati a klinci su nekim čudom na čuvanju. A nije nam cilj niti da nas oderu cijenama budući da su Kod Šime cijene sasvim umjerene i za novac koji dajete dobivate i dobru i kvalitetnu klopu.

Odlučili smo se za ćevape i ražnjiće sa pomfrijem iako se tamo nude i ostali specijaliteti sa roštilja, a ako ste u blizini u vrijeme gableca, svakako preporučamo ovo mjesto za papanje. Ćevapi su dosta veliki, dobije se 6 komada u porciji, dok se porcija ražnjića sastoji od 2 ražnjića od velikih i čistih komada mesa. Pomfrija ne nedostaje – jako me nervira kad dođeš negdje i onda te zakine na tom prilogu koji ne može biti jeftiniji. Inače, osim krumpira možete naručiti i neki drugi prilog. Preporučio bih tikvice na žaru koje im uvijek fantastično ispadnu. Još jedan detalj – vrlo rijetko se dobiva običan bijeli ili polubijeli kruh, najčešće daju kruh sa sjemenkama, maslinama, ili neki malo bolji domaći uz koji je papica još finija.
Na meniju imaju i miješano meso za dvije osobe kojem je cijena 88 Kn što i nije puno s obzirom da se od čitave plate stvarno može najesti dvoje ljudi. Ako niste sigurni što biste pojeli a jedete meso, naručite platu za dvoje i sigurno ćete se najesti.
Ambijent je nešto bolji od obične pečenjare ali nemojte očekivati neko fensi šmensi mjesto jer je ovo ipak pečenjara. Jjudi koji tamo rade su ljubazni, pristojni i očito ne rade taj posao samo da ga obave i to je to. Ljubaznost, osmijeh, dobra hrana i pristojne cijene. G. Duje čiji je to lokal očito zna posao jer je razina kvalitete hrane i usluge uvijek tu negdje, svakako iznad nekog prosjeka. Lokal se nalazi u parku preko puta tržnice na Kvatriću, u Martićevoj a blizu je i garaža koja gotovo nikada nije puna.
Ima li ovo mjesto loših strana? Iskreno, mali unutarnji prostor koji će se uskoro ipak proširiti uvijek nas je nervirao kada nije lijepo vrijeme ali to nema veze sa samim lokalom već sa mogućnošću proširenja i vremenskom prognozom. WC je čist i uredan, plaćati možete i karticama a ne samo gotovinom. Dobro mjesto? Definitivno.
Ispričavam se što nema fotki uz tekst ali ova klopica je bila neplanirana i nisam ponio fotić. Sljedeći put….

Odgovori