chili con carne - ilustracija

Karaka Pirat, odlična meksička hrana u jako ugodnom ambijentu

Nedavno smo odlučili otići u neki meksički restoran pa smo se na kraju odlučili za Karaku tamo na zelenom valu. I moram priznati da je izbor bio jako dobar.

Simpatično mjestašce u centru Zagreba nalazi se na uglu Gajeve i Hebrangove (Hebrangova 12) nudi meksičku hranu i raznorazne kombinacije jela sa ljutim predznakom. Za one navikle na roštilj tu su i varijacije na tu temu ali opet sa egzotičnim štihom.

Krenimo s ambijentom koji je ugodan, topao i intiman. Malo je tamno ponekad ali tako je valjda bilo i piratima u potpalublju nekog jedrenjaka. Osim zgodnog uređenja ono što će vam upasti u oči je jako dobro napravljen jelovnik. Vrlo je maštovito dizajniran a ono što je najvažnije u njemu su jako detaljno opisana sva jela po čijem originalnom nazivu ne bismo mogli previše zaključiti.

karaka ilustracija
ilustracija – www.sxc.hu/photo/343958

Krenimo na klopu… Naručio sam chilli con carne i barbarossa steak iliti marinirani svinjski odrezak punjen sirom i ljutim papričicama poslužen s pečenim krumpirom i povrćem sa žara (tako piše u jelovniku). Chilli con carne… Nikad prije jeo i ovaj prvi susret s tim jelom, predjelom ili juhom bio je više nego dobar. Mljeveno meso sa grahom, komadima paprike i sve to ljuto ali niti preljuto niti preslabo, baš kako treba biti… Izvrsno. Čista petica. Dvije posude tog čuda, malo kruha ili lepinje i čovjek je sit. Svakako za preporučiti. Baš se spremamo pokušati napraviti ga i kod kuće – ako uspije, stavit ćemo i na web.

Barbarossa… punjeni odrezak kao i svaki drugi punjeni svinjski odrezak, porcija je dosta velika i odrezak jako dobro pečen. Nedostaje malo te ljutine jer nisam naišao na baš puno papričica u nadjevu ali dobro, neki ljudi vole jako ljuto, neki manje ljuto pa je dobro naći neku sredinu. Ipak, možda da je malčicu više ljutine… Pečeni krumpir i povrće sa žara su izvrsni s naglaskom na krumpir koji je jednostavno odličan. Baš onakav kakav bi trebao biti.

Usluga i cijene? Ljubazno, pristojno i prirodno ponašanje konobara (pirata ) očito je redovna pojava na tom mjestu. Cijene i jesu i nisu visoke, kako se uzme. S obzirom na kvalitetu hrane i usluge mislim da su opravdane. I dalje smatram da je se za nešto dobro isplati dati koju kunu više.

Zamjerke? Toalet papir u listićima. Da, onaj crveni hehehehe…. Još zamjerki? Ne baš. Ako niste bili u Karaki, ispravite to i uživajte.

Odgovori