Pizzeria Maslina, velike i ukusne pizze

Ima već neko vrijeme kako smo Andrej i ja otišli u Maslinu i tamo vidjeli zašto to mjesto svi uglavnom hvale. I sada, nakon nekoliko godina, Maslina je mjesto na koje ću radije otići s klincima nego u neki xxx brzogriz da mu sad ne spominjem ime.

Zašto je pizzeria Maslina dobro mjesto za pizzu? Krenimo od izgleda pizza – pizze su velike i već na prvi pogled vidite da ćete se sigurno najesti. Obična pizza sasvim solidno ispada iz tanjura i ponekad, ako niste baš jako gladni, može nahraniti i dvije osobe. Ono što je još ugodnije oku (a i nepcu) je obiteljska pizza koja je stvarno, ali stvarno ogromna.. To je u stari klasična jumbo pizza ali nekih 30ak% veća pa je njezin naziv stvarno opravdan jer može nahraniti prosječnu četveročlanu obitelj.

Da ne bismo stali na veličini trebalo bi napomenuti da je tijesto jako dobro, hrskavo i tanko, a rubovi nisu napuhani već su gotovo u razini cijele pizze. Da bi sve bilo još bolje, kvaliteta tijesta se gotovo nikad ne mijenja pa pretpostavljam da čitavo vrijeme imaju istog pizza majstora (zove li se to još uvijek tako…?) ili u svojoj 15 godišnjoj tradiciji ne žele mijenjati ono što je očito dobro. Nadjev je dobar, niti bolji niti lošiji od nadjeva u ostalim pizzerijama, ali u kombinaciji sa odličnim već prije navedenim tijestom daje jako dobar rezultat.

Velika obiteljska pizza u pizzeriji Maslina

 

Ambijent je prosječan, drveni stolovi i klupe čisti su i uredni a konobari brzi i pristojni. Čak i kada je gužva, na pizzu se ne čeka dugo – mislim da nikad nismo čekali više od desetak minuta. Nažalost, ostala jela nismo isprobavali, ali koliko smo uspjeli pogledati po okolnim stolovima, porcije ostalih vrsta tjestenine su solidne. Prosječan ručak za 4 osobe sa pićem na kraju izađe oko 150 kn što i nije previše s obzirom na to da često i ostane pokoji komad obiteljske pizze koji odnesemo kući. Cijene pizza su do 99 kn u zavisnosti od vrste pizze koju naručite.

Obiteljsku pizzu nije lako savladati ni čitavoj obitelji

 

Zamjerke? Zimi zna biti malo hladno ako sjednete pored prozora jer je cijeli objekt u stvari ostakljen pa ga je problem zagrijati iako grijanje radi i kod svakog stola se nalazi radijator. Ljeti nema tih problema, ali bi po toplom vremenu dobro došla neka terasa. Maslinu svakako možemo preporučiti obiteljima koje žele razveseliti djecu i ne potrošiti puno novca – jednom prilikom smo tamo proslavili i dječji rođendan na kojem su klinci tamanili ogromnu pizzu i dobro se proveli.

Odgovori