Zgodan ambijent u Starom Kotaču

Stari Kotač, navodno dobar roštilj

Nisam već jako jako, ali baš jako dugo posjetio Stari Kotač pa smo se danas odlučili i na taj korak. Slobodan dan, klinaca nema doma pa ajmo iskoristit priliku.

S obzirom da smo u posljednje vrijeme čuli dosta pohvala na taj stari dobri Stari kotač odlučili smo banuti tamo i pojesti nešto. Baš smo neoprezno banuli bez da smo rezervirali stol – nije nam se dalo biti gore pod grijanim šatorom jer je ipak malo prehladno pa smo malo pričekali. Nakon 10ak minuta oslobodio se stol pa smo se smjestili i pričekali već prije naručeno jelo.

Ambijent je ugodan i topao, kamin grije jako jako dobro, imao sam malo problema sa sjedenjem ali to je moj problem jer sam ipak malo prekrakat za valjda sve standarde pa dobro, nećemo zamjeriti taj detalj. Naručili smo punjeni ramstek i punjenu pljeskavicu budući da punjeni lungić nemaju uz jednu miješanu salatu tek toliko da nešto napikavamo uz glavno jelo.

Zgodan ambijent u Starom Kotaču
Simpatičan, topao ambijent u Starom kotaču

Klopa je stigla nakon 10ak minuta čekanja, dakle tu stvarno nema zamjerki. Ono što je stiglo izgledalo je kao bačeno na tanjur reda radi uz nešto luka. Na stolu nema ulja i octa pa se pretpostavlja da je salata dovoljno začinjena iako bi uz sol i papar (i drobljeni čili koji se ničim izazvan našao na stolu) trebali biti nadohvat ruke. Ono što mi je još zapelo za oko je ona najjeftinija papirnata salveta kojoj nikako nije mjesto na ovakvim mjestima. Ok, ne tražim platnenu salvetu ali dajte barem neki stalčić sa salvetama tako da ne moram ovu jednu koristiti dok se skroz ne izlčiže. Kad čovjek pogleda glavno jelo s onim lukom na tanjuru i beštek na toj maloj socrealističkoj salveti onda to izgleda onako malo jadno i prazno. Još samo fale kockasti stolnjaci, plehnate pepeljare, Indeksi u pozadini a čitava radnja da se odvija u nekoj kuglani 70ih godina nakon hrvatskog proljeća.

Salveta i beštek
Jadna mala salveta u društvu bešteka

Punjena pljeskavica (punjena sirom) sasvim je dobra i ukusna ali premalo začinjena – to je primijetila i osoba s kojom sam bio na ručku a dotičnoj je inače sve preslano i preljuto i pre…. Punjeni ramstek „ala Stari kotač“ također bi mogao vidjeti malo više začina a punjen je čime??? Sirom. Da. Ukusan je, najeo se jesam jer je porcija sasvim ok ali za 80 kn (samo za ramstek)  za jelo „ala Stari kotač“ očekivao sam ipak nešto malo više. Mislim, ukusno je, ali napuniti komad mesa sirom i nije neka mudrost. A ako je dotični kao specijalitet kuće onda bi ga trebalo poslužiti barem uz neki umak ili uz sir dodati još nešto. Kruh je obični, najobičniji bijeli vulgaris što je malo bedasto jer nije problem poslužiti makar miješani kukuruzni.

Uz klopu sam riskirao i naručio neko stolno vino naziva „Ivić“ za gemišt što je bilo sasvim ugodno iskustvo jer je fino, nije prekiselo već je ba onak kak treba biti vino za gembač. Još je i fino hladno tako da osvježava i nakon njega ne boli glava tako da se ne radi o nekom niskobudžetnom kiselišu koji su koristili kao bojni otrov u nekom tamo svjetskom ili lokalnom ratu.

Solidan gemišt u Starom Kotaču
Iznenađujuće dobro vino za gemišt

Klopa je dakle bila ok ali ispod očekivanja s obzirom na te silne pohvale. Čini se da se određeni lokali nakon nekog vremena pretvore u pečenjare s mogućnošću sjedenja i to sve ima onaj neki poluindustrijski štih tipa „naruči, pojedi na brzinu i makni se da iskoristimo stol za nekog drugog“. Osoblje je ljubazno iako se goste ne bi smjelo (barem na glas) komentirati kao „ono dvoje“ jer supruga i ja nismo „ono dvoje“ – došli smo tamo nešto pojesti, po mogućnosti se ugodno osjećati i u krajnjoj liniji potrošiti neki novac. U ovom slučaju previše novca budući da je ceh na kraju iznosio skoro 200 kn.

 

Ramstek i pljeskavica uz ono malo luka izgledaju pomalo otužno na tanjuru

Hoćemo li još koji put navratiti u Kotač? Kratko i jasno, ne. Zašto? Ne zbog kvalitete hrane koja je ok ali ostali gore navedeni elementi po meni jednostavno ne zadovoljavaju mene kao gosta. To nikako ne znači da je lokal loš, ovo je samo subjektivna ocjena nekoga tko voli dobro (i oblino) pojesti i ne morate se složiti sa mnom. Ako niste bili, odite, probajte, obratite pažnju na neke detalje pa procijenite sami.

E da, još jedna pohvala da ne bi bilo da samo pljujem po sitnicama. Jelovnik. Što s njim? Kratak i jasan, nema previše jela, nema previše pića (primjerice nemaju Fantu nego samo Naru, wow!!!, mislio sam da će se odnekud iza kamina pojaviti i Ana Sasso sa Pipijem) ali to je i razlog više da se kod serviranja tih jela bude malo pažljiviji. U svakom slučaju, ovakvu vrstu jelovnika preporučio bih i drugim lokalima ovog tipa – nemojte pretjerivati s brojem jela jer je jako nezgodno kad nešto naručite pa dobijete odgovor da tog jela nema. Dakle, školski primjer dobrog jelovnika.

4 thoughts on “Stari Kotač, navodno dobar roštilj

 1. Mrak je cijeli site!!!!

  No u clanku o recimo Starom Kotacu – ne vidim adresu restorana. I mozda i Google Map, i mozda i link na site njihov ako ga imaju?

  Naime na proporuku da je vince OK i klopa isto, ja bi rado otisel probat. A nidgje ne pise do je to?

  PS. Ili sam ja corav?

  1. sada da se malo posipavam pepelom, to skontaktima i google maps planiram vec duze vrijeme staviti na web da bude uz restoran ili flasicu koju smo popili. no medjutim iako je to u biti par klikova s misem nikako da to uneredimo. uglavnom vrijeme nam je pa cemo to i upogoniti preko uskrsnjih praznika kad ce se uhvatiti malo vise slobodnog vremena.

 2. Svi razlozi koje gospodin navodi kao negativne, a tiču se ambijenta, zapravo su bit ovog restorana koji podsjeća na neka stara vremena. Svakako mi uz roštilj više odgovara ambijent kockastih stolnjaka i jeftinih salveta, nego da mi se ćevape servira uz svijeće. Da sam vlasnik Starog kotača ne bih baš ništa mijenjala. Sasvim je dovoljno što je nakon toliko godina popustio i dodao na meni pomfrit. Najvažnije je napomenuti da je meso uvijek odlično!

 3. Bio sam u ovom restoranu u proljeće 2016. Jeli smo roštilj – kotlete i pljeskavicu. Vrlo ukusno. Ambijent je retro look, ali puno važnije od ambijenta je to s kim uživate u dobroj hrani.

Odgovori