Pureći odresci na jeftiniji način

Većina ljudi voli pureće odreske koji su uglavnom bezobrazno skupi. Naravno, ponekad nije niti važno da odresci budu veliki i mesnati jer se u kilogramu puretine ipak nalazi kilogram puretine, bez obzira na veličinu. Zato imamo mogućnost kupnje purećih mini odrezaka koji preostaju nakon filetiranja onih “pravih” purećih odrezaka. Kada kažemo “mini” onda to ne znači nužno da se radi o jako malim odrescima jer se vrlo često među njima nađe i koji veći primjerak odreska tako da su upotrebljivi za gotovo sva jela osim nekih koji zahtijevaju punjenje većih komada mesa.

Kako ih spraviti? Ima jako puno načina na koje možete iskoristiti ove odreske a jedan od njih, ujedno i najjednostavniji, je prženje na naglo uz neki prilog.
U ovom konkretnom slučaju prepržili smo 60ak dag odrezaka na običnom ulju i skuhali paket tjestenine. To je sasvim dovoljno za jedan brzi obiteljski ručak a ako imate volje možete složiti nekoliko ražnjića. Naravno, uz puretinu možete u tavu ubaciti i nešto povrća ako vam je pri ruci i na taj način ćete dobiti ručak koji voli većina ljudi.
Cijena čitavog ručka je nekih 50ak do 60 kuna.
Osim na ngalo, odreske možete iskoristiti tako da ih izrežete na trakice i ispržite u woku, možete napraviti odličan bijeli umak ili ih ispohati… mogućnosti je jako puno.

Odgovori