Rajčice punjene svježim sirom i začinima

Očišćene rajčice

Sezona je svježeg i jeftinog domaćeg povrća pa je šteta ne iskoristiti priliku i napraviti pokoje jelo koje se možda i ne radi često u našim kuhinjama. Punjene rajčice mogu se pripremati kao hladno jelo, a možemo ih ispeći u pećnici punjene željenim sastojcima.

Mi smo se odlučili za „hladne“ rajčice punjene svježim sirom pomiješanim sa peršinom, slaninom i šunkom. Po želji možete dodati raznih začina, češnjaka ili gljive.

Smjesa za punjenje

Prvo pronađite na tržnici malo veće rajčice, odrežite gornji i donji dio rajčicei odozgora ih izdubite žlicom. Donji dio potrebno je odrezati tako da na tanjuru stoje uspravno. Pomiješajte svježi kravlji sir sa peršinom a na sve to dodajte na kockice narezanu slaninu i šunku. Od začina dodali smo samo sol i papar.

Možete ih i poklopiti...

Nakon što izmiješamo sir sa navedenim sastojcima možemo napuniti rajčice. Ako volite ljuto slobodno na vrh nadjeva u rajčici dodajte čili papričica ili malo cayenne papra da biste dobili na ljutini. Priprema ovog jela traje nekih 15ak minuta i vrlo je zasitno e se može poslužiti i kao glavno jelo, naročito tijekom ljeta kada je zbog vrućina bolje i zdravije pojesti nešto lagano.

Sastojci:

malo veće i tvrđe rajčice
svježi kravlji sir
sol, papar
peršin
slanina
šunka

Osim ovih sastojaka u smjesu dodati gljive ili neke intenzivnije začine. Dobar tek!

Odgovori