Sofra restoran, bosanska hrana ugodno djeluje na nepce

Nedavno smo se odlučili za posjet Sofri, bosanskom restoranu koji se nalazi u Borovju i o kojem nismo nikada čuli niti jedan loš glas.

Prije toga provjerili smo zašto je to tako i uvjerili se da je hrana stvarno izvrsna, vrlo ukusna i da osjećaj ugode ne popušta ni drugi dan.

Ovaj put otišli smo znajući da će sve biti u redu ali nismo naručili ništa specifično i posebno (čega tamo uistinu ima) već smo se odlučili za ćevape. Da, najobičnije ćevape čisto da provjerimo jesu li im i ćevapi dobri barem toliko kao i ostala hrana koju nude.
Naručili smo (na nas četvero) 5 velikih porcija ćevapa i jednu porciju šiša tek toliko da probamo kakav je. Nismo dugo čekali jer uz odlično sarajevsko pivo vrijeme brzo prođe i stigla je veelika plata sa 50ak ćevapa i 3 štapa šiša. Osim toga tu je malo luka (premalo na tu količinu) i lepinje kojih ima sasvim dovoljno. Nismo brojali ali izgleda da u porciju ide 10 ćevapa normalne veličine i koji se sastoje samo od mesa. U stvari, čini se da nema onih dodataka koje inače možemo dobiti u smjesi – soda, krušne mrvice, soja,…
Ukusno? O, daaaaaa, jako ukusno i ovo je svakako mjesto na kojem možemo pojesti dobar, ali stvarno dobar ćevap. Ima i drugih mjesta o kojima ćemo uskoro pisati koji opet na svoj način rade ćevape i koji su i sa nekim dodacima na svoj način dobri, ali ovi ćevapi u Sofri su stvarno odlični.
Šiš je bio sasvim solidan, ljuta paprika koju koriste nije previše ljuta već baš onakva kakva treba biti tako da je faširana plata solidno prošla bez problema sa probavom iduće jutro.
Naravno, sarajevsko pivo neizbježan je dodatak jelima (barem za nas pivopije) i sa svojim „plop“ čepom predstavlja dobar izbor uz većinu jela u restoranu.
Zaključak? Da, Sofru treba posjetiti. Dobar ugođaj i dobra, koji put za naše pojmove neobična ali jako ukusna hrana. Cijene? Kako se uzme. Možda malo više od prosjeka ali s obzirom na ponudu mislim da se isplati.

2 thoughts on “Sofra restoran, bosanska hrana ugodno djeluje na nepce

  1. Eto jednog glasa koji se protivi ovakvoj jeftinoj promidžbi nazadne balkanske kulture. Restoran ne poštuje osnovne higijenske uvjete, konobari su lijeni i spori, hrana je premasna i ljigava,restoran je prava zadimljena balkanska prčvarnica u kojoj nitko normalan ne može uživati u hrani. Vinska karta ne postoji, a općeniti izbor pića nije vrijedan spomena. Nadalje, kolači su uglavnom smrt za crijeva i zube. Tanjuri se počesto ne mijenjaju nakon predjela, već je gost, ako ih pristojno ne upozori, prisiljen jesti glavno jelo s tanjura umazanih prethodnim jelima. Također, često se događa da osnovni pribor za jelo nije na raspolaganju, jer vjerojatno u Bosni jedu prstima. Toliko od onoga koji uistinu zna kako dobar restoran izgleda i kako treba funkcionirati ako ga se želi hvaliti.

    1. prvo isprika zbog zakašnjelog odgovora jer zbog ostalih svakodnevnih obaveza nismo uvijek ažurni na ovoj neprofitnoj stranici. u međuvremeno smo bili još nekoliko puta u sofri i obratio sam pažnju na stvari koje ste naveli. tanjuri i pribor za jelo su bili čisti, konobari su bili normalni (ne razumijem kako ste procijenili da su lijeni), hrana je ukusna i njezin okus je sasvim u redu. vinsku kartu nisam niti očekivao a što se tiče ocjene da je hrana premasna i preljigava štogod to značilo moram priznati da nisam primijetio ništa slično. btw, kakva je to ljigava hrana? ono što možemo zamjeriti je čekanje na hranu što možemo opravdati i gužvom jer bez rezervacije nije baš moguće banuti u sofru i wc koji bi trebalo češće obilaziti i počistiti iako me oduvijek fasciniraju ljudi koji bez pardona bacaju papir za ruke na pod i špricaju na sve strane dok peru ruke kao da prvi put vide to čudo koje se zove tekuća voda iz slavine. napominjem samo da je u tih nekoliko posljednjih posjeta sofri bila jako velika gužva. e da, desert je isto bio u redu – naručili smo baklavu i tufahije. inače, slatko zaista loše utječe na zube bez obzira o kakvim se kolačima radi. što se crijeva tiče, teška hrana zna teško pasti na želudac pa čovjek treba pripaziti što jede.
      inače, da sam na vašem mjestu i da sam imao takav doživljaj u bilo kojem lokalu tražio bih knjigu žalbi, kontakt broj vlasnika i rekao mu što ga ide. ako budete šutjeli neće se ništa promijeniti, nije li tako?

Odgovori