Batak grill, vrlo ukusan i dobro pripremljen roštilj

Već dosta dugo slušamo da je roštilj u grill restoranu Batak jako dobar, međutim, nikad nam se nije našao baš na putu do prije

tjedan dana kada smo odlučili riskirati i tamo otići na obiteljsku večeru. Ima već neko vrijeme otkad sam tamo brzinski pojeo neke ćevape koji su bili stvarno ukusni, a osim njih u dobrom sjećanju ostalo mi je povrće sa žara i fini pečeni krumpir rezan na kolutiće. No dobro, da ne bismo nešto zaključili naprečac, nisam htio ništa pisati sve dok nismo tamo pojeli malo veću količinu svega i stekli poprilično dobar dojam.

Batak se nalazi preko puta McDonald’sa u Vrbanima tj. spada pod Rudeš i jedini problem je nedostatak parkinga, iako se na cesti pored restorana može parkirati bez bojazni od paukova ili naplate parkinga (nadajmo se da će tako i ostati).

Ako se dogodi da nema mjesta, prekoputa, pored bivše Name, nalazi se poveći parking na kojem uvijek ima mjesta, jedino što onda morate malo prošetati – prvo u jednom pa onda u drugom smjeru, ali i to ima svojih prednosti, barem što se tiče blagotvornog učinka hodanja na zdravlje.

Bili smo i na terasi restorana. Na kojoj ima možda desetak stolova, a jedini nedostatak je u tome što se nalazi uz samu cestu, no dobro, nećemo biti razmaženi budući da niti ta cesta nije naročito prometna. Bilo nas je nešto više pa smo naručili platu za 5 osoba i 2 posebna jela za djecu.
Na jelo se ne čeka previše dugo – za nekih 15-ak minuta dobili smo jelo, što je sasvim solidno uz napomenu da u tom trenutku u lokalu uz nas nije bilo više od nekih 10-ak gostiju. Usluga je zadovoljavajuća – osoblje je jako ljubazno, uslužno i nenametljivo.

ukusan roštilj

Krenimo na ono najvažnije, hranu. U plati za 5 osoba dobije se taman toliko hrane da se 5 ljudi dobro najede. Naravno, u svakom društvu se nađe netko malo većeg kapaciteta, ali u onim normalnim mjerilima ova plata je bila sasvim dovoljna za nas petero. Na plati su stigli ćevapi, uštipci od mesa, gurmanska pljeskavica, punjeni lungić i iskošteni pečeni batak te pečeni krumpir i povrće kao prilog. Ćevapi su ukusni i sadrže meso u dovoljnim količinama i za najosjetljivije mesoljupce, dok je gurmanska pljeskavica mogla biti malo pikantnija. Uštipci od mesa bili su odlični, a ono što me posebno oduševilo bio je pečeni iskošteni batak. Naravno, mjesto je očito po nečem posebnom dobilo ime, a taj iskošteni batak s hrskavom pečenom kožicom stvarno je jako ukusan pa ga mogu preporučiti kao nešto što morate barem jednom probati.
Osim plate, naručili smo pržene lignje i mazalice. Lignje su bile solidne dok su mazalice bile jako ukusne s ravnomjerno raspoređenim mesom na lepinji. Još jedan detalj koji bi trebao biti standard je kruh ,odnosno u ovom slučaju lepinja koja je poslužena razrezana na četvrtine, reš pečena i topla.

grill batak

Prilog – to je sad opet druga priča. Ali druga u odnosu na redovnu ponudu na nekim drugim mjestima, jer je ovaj krumpir rezan na kolutiće u kombinaciji s fino pečenim hrskavim povrćem stvarno pun pogodak. U stvari, to je prilog kakav bi trebao biti posluživan umjesto svih onih silnih krumpirića iz zamrzivača i ponekad jadnih pokušaja da se neko povrće dobro ispeče na roštilju. Povrće mora zadržati okus i ne smije se prepeći, ali ne smije ni biti sirovo. Osim jako ukusne paprike, jako su me se dojmili pečeni patlidžani narezani na trakice.

S druge strane, ponuda pića mogla bi biti bolja – ovo se odnosi na pivo budući da je jedino veliko pivo (u tom trenutku) bilo Pan, dok su ostale sve one male pivice koje treba imati u ponudi, ali ipak uz neku određenu ponudu velikih (usudio bih se reći “normalnih”) pivica. Što se cijena tiče, moram priznati da ova večera nije bila pretjerano skupa budući da je za nas sedmero račun iznosio oko 800 kn. Uz jelo, to uključuje nekih 5-6 sokova i 20-ak piva.

Opći dojam je kod svih nas bio dobar i mislim da ćemo vrlo brzo navratiti u Batak na roštilj. Jedini prigovor je premala ponuda piva i možda bi na terasi trebalo napraviti nešto veću nadstrešnicu jer sunce zna nezgodno udariti u glavu kada se spoje stolovi bliže rubu terase. Inače, imaju i dostavu pa u jelu možete uživati i kod kuće. Na stranici grilla “Batak” provjerite cijene i pogledajte kako izgleda lokal.

Odgovori