Pivana - ilica

Pivana Ilica

Pivana je nešto sasvim novo. Nekad je to bio socrealistički restoran K Pivovari sa plehnatim pepeljarama i plastičnim stolcima sve dok početkom ove godine (a to je 2015) nisu preuredili prostor i napravili nešto što nema ama baš nikakve veze s onim što se nekad nalazilo pored Zagrebačke Pivovare. Uređenje je odlično, u stilu pravih pubova sa vrlo zanimljivim lusterima od zelenih pivskih boca dok su dna odvojena od istih iskorištena za šank na koji su ih sasvim uspješno zalijepili. Na zidovima ima čepova, otvarača i sličnih simpatičnih sitnica dok se u jednom dijelu Pivane nalazi mali pivski vremeplov sa valjda svim oblicima boca u kojima se nalazilo svima dobro poznato Ožujsko. Ne znam kome je nešto došlo iz jednog dijela tijela u jedan drugi (gornji) dio ali svaka čast, ovo je pivnica koja se stvarno nema čega posramiti.

Pivana Ilica

Pivana ima i terasu te malo parkiralište koje bi, po našem skromnom mišljenju, trebalo iskoristiti kao terasu jer se u Pivani vrlo često traži pokoji stol više. Nakon 20:00 sati je uglavnom teško pronaći mjesto osim ako prethodno niste rezervirali ili ako baš netko ne odlazi a vi se nađete pored tog stola u pravom trenutku. U unutarnjem dijelu nalazi se i mala pozornica na kojoj vrlo često sviraju/pjevaju/rade buku uglavnom nepoznata ali i neka poznata lica naše estrade. Fora ali često je malo preglasno.

Osim običnih stolova, na raspolaganju je i nekoliko stolova sa pipama za pivu. Vrlo jednostavno – kažete konobaru koliko litara želite i on vam toliko otključa pa si sami natačete hladno pivo po potrebi. Svakako bismo preporučili pivo koje je dobilo naziv ime po PivaniPivana. Osim tog piva tu su još Žuja i većina ostalih proizvoda koje Zagrebačka Pivovara nudi.

Ono što Pivana još nudi je i hrana. I to nije klasična „drvetina“ sa roštilja koju možemo dobiti na sličnim mjestima već se radi sasvim ukusnoj i jednostavnoj hrani tipičnoj za pivnice. Tu su izvrsna pivska rebarca i finom umaku, hamburgeri sa krumpirom, ljuta krilca u prije spomenutom umaku, pečene koljenice, fine kobase i još nekoliko ukusnih jela.

Pivana hamburger

Jela nema puno ali su jako ukusna i konkretna te jako dobro idu uz pivo. Porcije su solidne pa tako porcija pivskih burgera sadrži 2 manja hamburgera i porciju krumpira (preporučujemo pekarski krumpir uz koji ide i nešto malo špeka) dok je porcija pivskih rebaraca uglavnom dovoljna za dvije osobe. Jednom smo se Andrej i ja zaigrali i naručili 2 porcije rebaraca….cccccc…. Pojeli smo ih na kraju jer tu nema šanse da nešto ostavimo jer je jaaaako fino ali smo se namučili jer smo dobili svaki po 2 ogromna komada mesa i porciju krumpira. Rebarca koštaju oko 50 kuna dok su pivski burgeri 30ak i nešto kuna tako da su cijene sasvim pristupačne uz pivo (Pivana) koje košta 14 kn. Sva hrana servirana je na drvenim okruglim pladnjevima što je u stilu sa uređenjem pivnice. Uz svaku porciju dolaze i po 2 umaka – jedan ljuti i jedan slatko kiseli.Plata pivana

 

Cjenici/Jelovnici su posebna priča i točno se vidi da je netko razmišljao o svakom detalju. Vjerujemo da će vam se svidjeti. Sanitarni čvor koji je dosta važan na ovakvim mjestima je zadovoljavajući. Postoji jedan manji bliže pušačkom dijelu i jedan veći bliže stageu. Ni tu nema nekih zamjerki osim što bi trebalo malo češće kupiti papirnate ručnike koji ispadaju iz koša za smeće što nije ni čudo s obzirom na broj gostiju.

Pivana kobasice (debrecinke) i pekarski krumpir

Zamjerke

Često preglasna muzika koja onemogućava normalan razgovor. Na terasi su se malo stišali ali unutra zna biti poprilično velika buka jer je razglas izuzetno jak a i tete koje pjevaju su jako glasne. Možda da sve bude za trećinu tiše? Barem kad ne nastupaju neka poznatija imena kao što su Songkillersi na koje smo jednom ničim izazvani naletjeli.

Pohvale

Uz sve prije navedeno moramo pohvaliti ljude koji tamo rade jer i u najvećoj gužvi ne čekamo dugo na ono što smo naručili, a vrlo rijetko se događa da nakon dolaska čekate predugo da netko dođe do vas i uzme narudžbu. Ljubaznost, brzina i sve ono što bismo inače trebali susresti na ovakvim mjestima ovdje su prisutni. Svaka čast zaposlenicima!!!

E da, za one koji ne znaju, Pivana se nalazi odmah pored Zagrebačke Pivovare u Ilici, 2.5 tramvajske stanice prije Črnomerca.

Slike izvor: Pivana facebook i autori teksta

Odgovori