Cviček PTP 2013, Stari Hram, opet ugodno i osvježavajuće vino

Vino je i dalje lijepe ne pretamne boje, već na pogled djeluje tečno i osvježavajuće što okus i potvrđuje. Pili smo ga na sobnoj temeperaturi od oko 18 stupnjeva iako je dobro ga malo rashladiti prije konzumacije (na otprilike 10 stupnjeva), uz pečenu svinjetinu punjenu kruhom i peršinom, i djelovalo je odlično. Ovaj cviček je osvježavajuće vino s kiselinama koje su prisutne ali ne smetaju ni u kom pogledu već samo oplemenjuju tu njegovu komponentu. Odlična mješavina zaokružena je i očito u pozadini svega stoji dugogodišnje iskustvo u kombinaciji s dobrom tehnologijom izrade.
Alkohol od 9.5% neće teško pasti ni na čiji želudac pa će uz dobar ručak moći pasti i koja čašica više (pod uvjetom da ne vozite). Dovoljno je lagano da ga možete piti i bez hrane ali ipak preporučamo barem nešto malo papice kao prilog da bi doživljaj bio još bolji. Mislim da ćemo nastaviti isprobavati cvičke u raznim izdanjima jer ta kombinacija od domaćih do kupovnih verzija do sada nije (bar na našem stolu).
Podsjetimo se da je cviček kupaža 70% crnih i 30% bijelih vina od kojih prevladava žametna črnina koja daje i specifičnu kiselost vinu, dok se uz nju najčešće koriste frankovka, kraljevina i laški rizling.

Vino je kupljeno u Brežicama po cijeni od 20ak kuna (bilo je na akciji) i svakako ga preporučujemo svim ljubiteljima dobre kapljice koji žele držati svoje nepce razmaženim.

Odgovori