Chardonnay Villa Brici

Chardonnay Villa Brici, 2007

Chardonnay je jedna od najpoznatijih bijelih vinskih sorti. Na našem tržištu ih ima preko nekoliko od onih najjeftinijih pa do skupih uvoznih primjeraka. S obzirom da se duže vrijeme nije pio chardonnay, pala je odluka da se uzme jedan iz kategorije low budget.

Chardonnay Villa Brici
Chardonnay Villa Brici, 2007, 12% alc, suho - prekodobar chardonnay za bagatelnih 25kn

Chardonnay Villa Brici je takav primjerak, jednostavna etiketa, boca s čepom na navoj i niska cijena od cca 24kn.. Porijeklo mu je slovensko iz Goriških brda.

Chardonnay Villa Brici je klasičan chardonnay u svakom pogledu. Preko zlatno žute boje u čaši, do onog tako karakterističnog mirisa jabuka [onih reskijih kak vole reći kumice na placu] i breskvi. Karakteristike se nastavljaju na nepcu s elementarnim punim chardonnay okusom, blagih kiselina koje su skladno ukomponirane s 12% alkohola.

Za razliku od zadnjeg chardonnaya kojeg smo imali na repertoaru [Mesić 2008] ovaj je pravi primjerak jednostavnog bazičnog vina, vina kakvo treba biti u svoj svojoj esenciji. Jednostavno sortno bez nedostataka, bez mana, ali isto tako bez nekog spektakla. Dobro će zasjesti uz avijaciju [piletina i slične ptice] ribicu, povrće na roštilju, ili solo uz kasno noćnu partiju Axis&Allies-a.

Naravno tu je i faktor cijene, 25kn je smiješna cijena, pogotovo kada se pogledaju neka naša vina sličnog kvalitetnog ranga koja su u prosjeku skuplja 10kn.

Odgovori