Ivančić Chardonnay 2011

Ivančić Chardonnay 2011.

Ivančić Chardonnay 2011
Ivančić Chardonnay 2011. – zanimljiv Chardonnay s Plešivice

Ivaničić Chardonnay je još jedno vino sa sajma vina koji se odigravao na Zagrebačkom Glavnom trgu. Nabavljeno po ne baš sajamskoj cijeni od cca 45 kuna (po sjećanju). Problem je oko tog Zagrebačkog sajma vina, tj. sajma vina u vrijeme kada se mošt pretvara u vino to da su cijene nerealno visoke, tj. uopće nisu sajamske. Naravno, ima tu svega i svačega, no da mi prijeđemo na naš Chardonnay. Ivančić Chardonnay vinara Milana Ivančića, godina 2011., alkohola s nemalih 13.2%, kvalitetno, suho, plešivički vinorodni kraj. Naravno, na internetu nećete naći ništa o vinaru jer je to valjda zadnja stvar kojoj vinari pridaju svoju pažnju.

U čaši je Ivančić Chardonnay, teške tamno žute boje koja po rubovima prelazi u zelenu – boja je vrlo lijepa. No, isto je tako očigledno gusto i ovako, na prvu, pomislili bi da u čaši imamo ulje. Na nosu je zanimljivo, možda više vuče na sauvignon. Isti je cvjetno livadni i neodoljivo podsjeća na rano ljeto.

U ustima se osjeti da je još mlado. Prvo nas lagano prereže alkohol, a onda jedna gusta masna kombinacija arome u kojoj prevladava reska jabuka.

Bez obzira što mislili o Plešivici, ona u zadnje vrijeme iznjedrava sve bolja i bolja vina. Ivančić Chardonnay je još mlado vino, ima svojih nedostataka, ali ima i jedan karakter, jedan specifikum da je za jedan Chardonnay poprilično jako, da nema onu naglašenu voćnost koju susrećemo kod makedonskih Chardonnaya. Nije savršen, ali opet nije ni loš, a naš je, domaći, tu iz susjedstva …

 

Odgovori