Cabernet sauvignon – 2008 – Crvik

Cabernet sauvignon - 2008 - Crvik - 37 kn

Jedna od lošijih osobina je kada se nekoga krene cijeniti prema izgledu. I kolikogod se mi trudili to izbjeći, opet se na kraju upecamo u to da prema izgledu – vizualu ocjenjujemo nešto ili nekoga. Kao grafičara butelja mi je probudila nostalgiju koja seže u tamo rane devedesete i masovne popularizacije Corel Draw-a i pripadajućeg mu clip art-a [da se razmemo, sam stil etikete, a njeni elementi podsjećaju na to]. Kojeg se prigodno iz tko zna kojeg razloga, valjda da svi budu u trendu i iskažu svoje likovno umjetničke mogućnosti [tajnice prije svega], obavezno instaliralo na veliku većinu računala.

U današnje doba kada je nam je vizual i više od onoga što je u njega upakirano, teško se je odrediti kome bi bio namijenjen Crvik Cabernet Sauvignon. Etiketa je prvi dojam koji nam neko vino daje o sebi, o tome što se može od istoga iščekivati, ona je ta koja nam priča neku priču o proizvodu. Naravno teško je danas očekivati, u lijepoj našoj domovini, da će mali vinar otići u neki veliki dizajn studio i naručiti vizual koji će ga doći u rangu cjelokupne zarade od tog istog vina. Samim time šteta je s tim ne iskoristiti sam potencijal podneblja koje sam po sebi daje dosta elemenata za jedan, s etnografijom isprepleten vizual.

Sam cabernet sauvignon je u jednu ruku pratilac svoje etikete. Odlikuje ga divna boja, koja pak na nosu odaje malo bačve, dok iz prikrajka vrebaju sortne arome. Na nepcu ga to sve prati, s tim da su tanini nježni i dobro ukomponirani, uz suptilne kiseline, ali se možda malo previše osjeti „suhoća“. Sve u svemu, nije loš primjerak caberneta u rangu do 40 kuna [mpc u vrutku 37kn]. Ipak očekivali smo da će Crvik imati u sebi  tu jednu malu dozu konavoske ljepote i šarma. No možda je ipak taj manjak namjerno predodređen etiketom?!

Odgovori