kalazic cabernet sauvignon 2006 barrique

Kalazić, Cabernet sauvignon 2006. Barrique

Evo nama jednog kontinentalca: “Odlično tlo baranjske Banske kose i pogodna mikroklima uvjetovana neposrednom blizinom moćnog Dunava,

kalazic cabernet sauvignon 2006 barrique
I više nego dobar cabernet sauvignon za razumnih 60 kn

preduvjeti su da vinova loza koju tu brižno njegujemo daje izvrsno grožđe pogodno za proizvodnju najboljih vina.”

Preuzeto s mrežne stranice Vina Kalazić

Dakle, za “flašicu” smo izbrojali 60 kuna u Vrutku, donijeli kući, pretočili u dekanter i sačekali slabih sat vremena da vino “prodiše”. 

Kalazić Cabernet sauvignon u čaši je taman, duboko purpurno taman, s tim da kada njišemo čašu imamo osjećaj da se prelijeva u duboku crno ljubičastu boju. No, kada je čaša poluprazna, onda je onako na tragu klasične merlot boje.

Nos je fin, voćan, bobičasto voćan, s malo suhih šljiva, dok se meni još u pozadini pričinjavala nekakva tamna čokolada. Na nosu su se pomalo i osjetile kiseline. Jako ugodan nos te mu kiseline daju jednu određenu reskost.

Okus je pak pun, skoro pa masivno pun, voćan, s kiselinama koje nadopunjuju tu voćnu notu, ali na kraju, nakon što otpijemo gutljaj, dolaze do izražaja tanini koji to sve malo “stegnu”.

Uglavnom, i više nego dobar kontinentalni Cabernet sauvignon, solidne cijene, koji obavezno zahtijeva pratnju u vidu “papice” jer je, bez obzira na relativno niskih 12,8% alkohola, jako opijajuć i jako ga brzo osjetimo.

Odgovori