Veralda

Veralda merlot 2008.

Opet jedno vino obitelji Visintin. Nakon njihove malvazije, muškata i rosea, na stol nam je došao i njihov merlot. Godište 2008, s 12.5 alkohola, deklarirano kao suho vino, nabavljeno u Vrutku za tričavih 35 kuna (nikako da se maknemo na nekakvo vince iznad 50 kuna – DAMN!).

Verlada merlot 2008
Verlada merlot 2008, fini osnovni merlot u rangu 35 kuna

S obzirom da smo o Vejraldi već ponešto pisali, prelazimo na bit bitka.

Dakle, u čaši je Verlada Merlot onako purpurno ljubičast, s tim da mu na rubovima možda nedostaje onaj lagani prijelaz u onu, za merlot toliko klasičnu, smećkastu boju. Nos je svjež, voćno svjež.

U ustima se prenosi priča s nosa – svježe, s blagim kiselinama, i opet (kao kod par vina prije) mrvicu „premokro“ da bi bilo suho vino, a tanina nema skoro pa ni u tragovima.  Da čovjek onako ovlaš popije gutljaj bez prijašnjeg znanja što pije, pomislio bi da u čaši ima neki mladi svježi primjerak merlota, a ne istog iz 2008. godine.

Veralda Merlot 2008. jedan je korektan, osvježavajući osnovni merlot,  laganih kiselina, s korektnom paletom  aroma koji bez ikakvog problema može biti svakodnevno vino poslije ručka, večere ili uz partiju Bele.

Odgovori