cimarosa merlot 2011

Cimarosa Merlot 2011.

cimarosa merlot 2011
Cimarosa merlot 2011. – konzumerički merlot prilagođen tržištu koji vas neće razočarati niti ponuditi nešto više od dobrog školskog primjerka merlota.

Cimarosa Merlot 2011. pao je negdje u nekom slovenskom Lidlu, kada se za iste pronio glas da su jeftiniji od naših Lidlova. Cijenom od cca. 4€ bio je u redu bagatelnih butelja. Naravno stavili smo par butelja u košaricu i to je to.

Cimarosa Merlot 2011. odlikuje se relativno visokim (13,5% ) alkoholom, a deklarirano je kao suho kvalitetno vino. Namjenu, tj. da je namijenjeno za prodaju po diskontnim dućanima širom EU otkriva zadnja etiketa gdje se nalaze upute za totalne laike širom EU – informacije što će dobiti u boci i od kuda dolazi butelja – ova konkretno iz Australije.

Cimerosa Merlot 2011. u čaši je po boji školski primjerak merlota; kada ga se pogleda vidi se ona duboka crvena boja, a po rubovima sita prelazi u tamnu terakot nijansu dok se stijenka lijeno slijeva.

Nos je zanimljiv, voćan i sočan. Odaje punoću. Prevladavaju šljive i bobičasto voće, dok se možda u pozadini nazire i nešto nalik na voćnu žvakaću gumu.

U ustima je zaokružen, a voće i ona pritajena voćna slatkoća prevladavaju. Djeluje jako osvježavajuće, ali onda tu svježinu suspreže suhoća samog vina. Tanini i kiseline nisu izraženi. Pitko je, mekano, zaokruženo: da je gušće bez problema bi ga se dalo namazati na kruh.

Cimarosa Merlot 2011., bez obzira što nam se dopao, ipak je jedan prosječni merlot. Usudili bi se reći konzumerički prilagođen tržištu i publici na koju cilja svojom cijenom i paletom okusa. Nema mu se što zamjeriti, sve mu je na mjestu, ali jednostavno to nije to, jednostavno mu nedostaje malo adrenalina. Naravno, ako ga vidite, uzmite ga, nećete požaliti jer će to dobiti i više nego solidnu pratnju za mesni obrok i jer će rijetko tko moći naći neku generalnu zamjerku istom.

One thought on “Cimarosa Merlot 2011.

  1. Cimarosa linija vina, ili kako ih oni nazivaju kolekcija vina iz najboljih krajeva sveta, moguce je naci gotovo ekskluzivno u Lidl prodavnicama sirom evrope. Kako ste i vi primetili varira im i cena. Mislim da su naj jeftinija u Nemackoj, gde se mogu naci cak i po ceni od 1.99 eu, realnije je racunati na cenu od nekih 2-2,5eu, cena od oko 4 eu jeste cena koja je i najcesca. Ipak su Nemci ekskluziva ili prica za sebe. Sve jedno radi se o dosta dobrim i solidnim vinima za taj novac bez obzira odakle nam dolaze. Najcesce su to Australia, Cile, Juzna Afrika, California… dakle novi svet sa svim svojim kvalitetima!

Odgovori