Šimanović pinot crni 2011

Šimanović, pinot crni 2011.

Šimanović pinot crni 2011
Šimanović pinot crni 2011.  – nažalost, nije nas se dojmio.

Šimanović pinot crni 2011. još je jedno vino koje smo „upiknuli“ na već ranije spominjanom sajmu vina. OG Šimanović je iz Kostela Pribičkog koji je smješten na jednom od brežuljaka u Pribičkom kraju, a sve to spada pod općinu Krašić. Šimanovići se ponose svojim podrumom koji je najsuvremeniji u tom kraju.

Pa da krenemo: Šimanović pinot crni 2011., kvalitetno, suho, s povelikih 13,9% alkohola. Boja je samog vina predivna, duboka tamna crvena, na granici prema crnom, s tamno purpurnom bojom na rubu, a isto se teško i polagano slijeva niz stijenke.

I tu je na žalost kraj dobre priče o Šimanović pinotu crnom 2011. jer na nosu nas prvo presiječe alkohol u svoj svojoj jačini, te se kroz njega probija na jedvite jade miris bobičastog voća u likerastoj formi.

U ustima je nespektakularan, s dosta izraženim taninima, suh, dok opet ispred aroma bobičastog voća prevladava alkohol, a kiselina skoro pa i nema, a cjelokupan dojam kvari i to što pinot crni u “aftertasteu” lagano „potegne“ na bačvu.

Nažalost, Šimanović pinot crni 2011. neće nam ostati u dobrom sjećanju. Možda ga treba ostaviti još koju godinu da „dozrije“ jer je ipak mlado vino, neobuzdano, grubo.

 

Odgovori