stobi cabernet sauvignon 200)

Stobi cabernet sauvignon, 2009.

Stobi Cabernet sauvignon 2009. nam je zalutao na stol prije svega zbog povoljne cijene, oko 32 kune u Vrutku. Na mrežnim se stranicama vinarije stobiwinery.mk nažalost neće naći nikakvi konkretni podatci o tome gdje se nalaze, no možete naći sve ostale informacije o njima.

stobi cabernet sauvignon 200)

No, da se vratimo vinu… Dakle, Stobi cabernet sauvignon, godište 2009., kvalitetno suho vino s 13 % alkohola i cijenom od oko 32 kune u Vrutku. U čaši se nalazi klasičan cabernet sauvignon, s time da se lijeno slijeva niz stijenke. “Nos” je blag, podsjeća na šljivu i bobičasto voće u pozadini.

U ustima je čudan, pozitivno čudan. Podsjeća više na carmenere nego na cabernet sauvignon. Lagano je pikantan, tj. papren, izrazito suh i ima jednu blagu “retro” kiselinu. Prevladava šljiva, a spomenuta paprenost podsjeća na mentu, dok se u pozadini osjeća čokolada, i malo carmeneru specifična koža.

Sve u svemu, Stobi cabernet sauvignon 2009. jedan je jako fin cabernet, te iako je malo teži i malo drugačiji nego što bi se očekivalo od jednog caberneta ipak je fin. Kada se uzme u obzir i cijena od 32 kune dolazimo do jedne zbilja zanimljive butelje.

Odgovori