syrah bartolović 2009

Syrah, Bartolović, 2009.

syrah bartolović 2009
Za Syrah Bartolović možemo samo reći „Oooooo – finooooo je!“ i to bi bilo to.

 

Ovo je prvi domaći Syrah kojega smo pili i dolazi nam iz Požege: iz Zlatne doline gdje se nalazi vinarija Bartolović. Na njihovim mrežnim stranicama mogu se pronaći podaci s koliko vinograda raspolažu i gdje se sve nalaze.

Sam Syrah je iz 2009. (nefiltriran), s 13.3 % alkohola, cijene oko 40 kuna.

E, sada, tu bi trebalo ići ono nešto o “nosu”, boji i tako to. Pa recimo da je Syrah Bartolović na “nosu” korektan, malo džemast, ništa ne “strši”, dok mu je boja prekrasna ljubičasta te se samo vino lijeno spušta niz stijenke čaše.

Kada ga popijemo možemo samo reći „Oooooo – finooooo je!“ i to bi bilo to. U redu,  nadodat ćemo da je i školski uravnoteženo, da je lagano Carménèrski pikantan u “aftertastu”. I da ga treba piti. I da fino klizi niz grlo. I da mu ništa, baš ništa ne nedostaje, niti odskače niti “strši” niti nedostaje. I da je domaće, znate ono: patriotizam, busanje u prsa, a da se pri tom ne spominje ni plavac mali ni malvazija, već eto Syrah. Istina, kada se gleda i cijena od oko 40 kuna, onda shvatimo da je to jedna jako dobra kupovina za domaće, kvalitetno, nepretenciozno i fino crno vino. Naravno, za sve koje vole malo robusnija, ali zbilja samo malo robusnija vina koja ne vuku na voćne sokove kao južnoamerička.

Uglavnom,  nama se jako dopao, onak’ i na prvu i drugu i treću i nadamo se da će se i vama dopasti.

Odgovori