Bibich Think pink 09

Bibich Think Pink ’09.

Vino Bibich Think Pink ’09. moglo bi se slobodno okarakterizirati kao jedno od rijetkih vina koje ima neku “brendiranu” priču – poveznicu.

Bibich Think pink 09
Bibich Think pink 09′ – prekokrasni ljetni rose za cca. 50 kn, jedino pripazite kod otvaranja jer je čep lošije kvalitete.

Rose kao takav slovi kao ljetno vino pa onda ime Think Pink možemo protumačiti na više načina, sve do samog odabira sorte Syrah, koja bi trebala dati tu jednu specifičnu voćnost vinu. Od Bibicha smo dosad imali na stolu njegova dva R vina, R5 (bijelo) i R6 (crveno) pa je možda i prikladno da sada dođe i njegov rose na stol.

Dakle, Bibich Think Pink, godište 2009., suho stolno, 12,9% alkohola, cca. 48 kuna u Vrutku. Odmah na početku problemi: čep je pukao prilikom otvaranja, a nakon par dana isto se ponovilo i na drugoj boci istog vina. No, krenimo na ljepši dio priče. U čaši je rose malo tamniji i pomalo sliči na boju soka od jagode. Nos je voćan, prokleto fin voćan, prevladavaju jagode, u pozadini čekaju maline i onda u trećem redu još malo bobičastog voća. Nenametljivo, fino, aromatično, kao da ste u bakinoj kuhinji kada se spremaju kompoti za zimu.

U ustima se preslikava nos, s tim da baš i nije Think Pink vino, ipak je malo robusnije, ima karakter, ali je opet voćan ugodnih kiselina, možda pomalo vuče na gumene bombone, “aftertastea” je koji traje i jednostavno zaziva novi gutljaj.

Think Pink ’09. u pravom je smislu ljetno vino na kojeg sa može prebaciti ono jedno tumačenje Think Pinka koje kaže da smo malo mekši, ali da ne popuštamo u stavovima. Nekako nam ne sjeda solo pijuckanje dok smo siti, ali izvanredno bi sjeo uz kakvu laganu ljetnu večeru ili ručak, poput lagane tjestenine, plodova mora, salate od piletine ili sličnog “snacka”.

Kupite, pazite na čep, pijte i uživajte…

Odgovori