Galić Rose 2009

Galić rose 2009.

Galić Rose 2009
Galić Rose 2009. – cca. 75 kuna – piti i uživati u ovom prekrasnom roseu…

Rose je vino koje je kolokvijalno smatrano vinom za nježne dušice i nježniji spol. Nažalost i dan danas se na rose tako gleda i griješi u tom pogledu. Rose je vino koje je kao stvoreno za ovakva topla ljeta, da nas osvježi, a i nije baš toliko nježno i slatkasto da ga pravi muškarci ne bi mogli piti.

Galić je vinarija iz kutjevačkog vinorodnog kraja gdje su se ljudi generacijama bavili vinogradarstvom, ali uglavnom za osobne potrebe. U jednom trenutku su valjda shvatili da imaju i kvalitetu i svu potrebnu ljubav te su pokrenuli ozbiljan “biznis”. Prvo što kod njih upada u oči jest to što imaju jedan od boljih vizuala svojih etiketa, što nije ni čudno jer je isti nastao u agenciji Bruketa & Žinić.

No, da se vratimo na njihov rose: godište 2009., s 13,6% alkohola, polusuh, cijene cca. 75 kuna.

Boja je malo tamnija od uobičajenih rose vina. Na nosu je voćan, svjež i razigran. Do izražaja dolaze maline i šumsko voće.

U ustima je na prvu bogatog reskog okusa. Jednostavno daje do znanja da nije neki banalni mekani rose, već ima jedan karakter. Ima jaku voćnu notu, fino balansirane kiseline, “aftertaste” koji traje i ostavlja jedan osjećaj voćne kremoznosti.

U tri riječi: kupite, pijte i uživajte. Eto, samo toliko!

P.S. Može se piti “solo”, ali bi mu ipak nekakvi lagani brusketići idealno sjeli…

Odgovori